25. marts 2019 0 Comments Elektronikk

Gode råd til dig, der skal have en ny smartphone

Mange af os kender det typiske scenarie: man er på farten, man skal lige hurtigt tjekke noget på mobilen, men når man hiver den op af lommen, glider den ud af fingrene og lander på den hårde asfalt – selvfølgelig med skærmen nedad. Man krydser fingre for at den ikke er kommet noget til, men så snart man vender den om ser man, hvordan skærmen er revnet flere forskellige steder eller nærmest bare er blevet til en masse glasskår, og den ellers trofaste telefon vil ikke starte igen. Det er både super ærgerligt, irriterende og upraktisk, da de fleste mennesker ofte finder behov for deres smartphone i løbet af deres sommetider travle og hektiske hverdag.

Når man skal i gang med at lede efter en ny smartphone, hvad enten det er fordi den gamle blev tabt på asfalten, bare holdt op med at fungere, er begyndt at blive langsom, slidt og dårlig, eller blot fordi man trænger til en ny og lækker opdatering af sit gadget, kan der være en masse ting, som er værd at overveje, før man svinger dankortet – og hele smartphone-universet kan være super svært og uoverskueligt at finde rundt i. Derfor får du her nogle gode råd, som er værd at overveje, før du drøner ud og køber en ny smartphone:

  • Budgettet: Det er ikke alle der lige står og har pengene til en ny smartphone, når den gamle stiller træskoene. Derfor kan det være en god idé at tage et lille lån, så du har råd til at købe en ny smartphone af ordentlig kvalitet, og ikke må nøjes med det, som kontoen fortæller dig du har råd til. Du kan læse mere om lån her.
  • Styresystemet: Mange har i forvejen deres egne præferencer, når det handler om, hvorvidt smartphonen skal være en iPhone med iOS-styresystem eller en Android-smartphone. iOS har et lækkert, funktionelt skærmdesign, og kan samarbejde med dine andre Apple-produkter, såsom din MacBook og din iPad. En Android har et mere ”anarkistisk” system, hvor du kan få et større udvalg af apps at vælge imellem. 
  • Størrelsen: Dette kommer ofte meget an på hvad du hovedsageligt ønsker at bruge din smartphone til. Vil du bruge den til at se video, film eller tv, kan det være en god idé med en relativt stor skærm på omkring 6”. Hvis du ønsker at bruge den til hjemmesider, mail, musik og sms, kan det være rart med en lidt mindre telefon, eventuelt på omkring 5”, så den er nem at stikke i lommen, når du er på farten.
  • Batterilevetiden: De fleste synes at det er rarest, når man kan bruge telefonen hele dagen, uden at behøve lade den op før om aftenen eller natten. Hvis du ønsker dette, er det smart at gå efter en smartphone med mindst ti timers batteritid. Mange kan også finde det praktisk at mobilen har lynopladning, så man blot skal bruge 25-30 minutter på at lade telefonen op, hvorefter den er klar til resten af dagen.

Share: